Contoh Soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Berikut ini adalah pembahasan dan Contoh Soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2, soal ini dibuat untuk membantu mengerjakan soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2.

Semoga dengan adanya pembahasan serta kunci jawaban ini adik-adik kelas 7 dapat menyelesaikan tugas Soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 yang diberikan bapak/ibu guru.

Dibawah ini beberapa contoh soal bahasa inggris kelas 7 :

Read the text below to answer question number 1 – 5

The Jackson Family
Mr. Smith is an American teacher, but he lives and works in Jakarta. He teaches English at SMP 5. He is a very good teacher. His students like him.

His wife is Indonesian. She comes from Bandung. They have one son and one daughter. Both of them are primary school student’s

Mr. Smith’s house is made of wood. It has five rooms; a kitchen, a bathroom, a living room, and two bedrooms. The Smiths have a housemaid to help Mrs. Smith to do the housework. Their maid comes from Jepara.

1. What does Mr. Smith do as a job?
Jawaban: MR. SMITH IS A TEACHER

2. Where do the Jacksons stay?
Jawaban: THE SMITHS STAY IN DENPASAR

3. She comes from medan (line 3)

The underlined word refers to Mr. Jackson’s …
Jawaban: WIFE

4. Mr. Smith’s house has five rooms, those are…
Jawaban: A KITCHEN, A BATHROOM, A LIVING ROOM, AND TWO BEDROOMS

  Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

5. Mr. Smith has a housemaid, she is from ……
Jawaban: SHE IS FROM JEPARA

Translate the sentence below into English (Simple present tense)

6. Aku tidak suka musik metal
…………………………………………………………..
Jawaban: I DON’T LIKE METAL MUSIC

7. Andra pergi ke sekolah dengan berjalan kaki setiap hari
…………………………………………………………..
Jawaban: ANDRA GOES TO SCHOOL BY FOOT

8. Jangan berbohong padaku, aku tidak suka itu.
…………………………………………………………..
Jawaban: DON’T LIE TO ME, I DON’T LIKE IT

9. Seekor kambing mempunyai empat kaki
…………………………………………………………..
Jawaban: A GOAT HAS FOUR LEGS

10. Ibuku suka memasak setiap hari
…………………………………………………………..
Jawaban: MY MOTHER LOVES TO COOK EVERYDAY

Itulah Contoh Soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2.

Itulah dia pembahasan dan Contoh Soal Esaay Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2. Semoga bermanfaat untuk adik – adik semua. Jika ada yang belum jelas bisa ditanyakan di kolom komentar Gudangjawaban.com.

Leave a Comment

error: This content is protected by DMCA